De Koepel wint Lieven de Key Penning 2022

Foto door Milo Dinkelaar
Foto door Milo Dinkelaar

Dinsdag 22 november won De Koepel de Lieven de Key Penning 2022. Architectenbureau J. van Stigt won zowel de publieksprijs en de juryprijs.

Elk jaar geven we de Lieven de Key Penning aan een persoon of organisatie die in de afgelopen drie jaar het beste project startte op het gebied van Haarlemse architectuur, monumentenzorg of woningbouw. Dit jaar was het thema: monumentenzorg en erfgoed.

10 projecten

Haarlem heeft veel bijzondere monumenten en oude gebouwen. We zijn trots op iedereen die meehelpt om die voor onze stad te behouden. Dit jaar waren er 10 kansmakende bijzondere projecten: Bavodorp, Braillelaan, Gonnetstraat, Koepel Bellevue, De Koepel, Meterhuiscomplex, Museum van de Geest, Noord-Hollands Archief, Pieter Teylershuis en Tuinwijk Zuid.

Winnaar

De Koepel was de winnaar van de avond en won zowel de publieksprijs als de juryprijs. We maakten de winnaar feestelijk bekend in het oude V&D-gebouw. Wethouder Floor Roduner, voorzitter van de jury reikte de penning uit.

Volgens Gabriël Verheggen, directeur van ABC, was het niet zo makkelijk om een keuze te maken: “Het gaat om 10 bijzondere projecten. En bijzonder zijn ze! Ieder project is een voorbeeld voor ons allemaal en tegelijk verschillen ze veel met elkaar. Bij de een is bijvoorbeeld de maatschappelijke betekenis heel groot en bij de ander juist het vakmanschap. Dat maakt het best moeilijk om te kiezen, maar daarmee ook heel erg leuk!”

 

Wilt u iedere week het laatste nieuws, mooie verhalen en tips over Haarlem lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!