De stad als sportschool

Persoon hangt aan de optrekstang in het Schoterbos. Foto: Marisa Beretta
Persoon hangt aan de optrekstang in het Schoterbos. Foto: Marisa Beretta

Hoe blijft u fit in de zomer? Er zijn in Haarlem allerlei mogelijkheden om gratis buiten te sporten. Van boksen tot hardlopen en van freerunning tot fitnessen.

Twee personen op fitnesstoestellen in het Schoterbos. Foto: Marisa Beretta
Fitnesstoestellen in het Schoterbos. Foto: Marisa Beretta

Fitness in de buitenlucht

In verschillende parken in Haarlem staan fitnestoestellen die iedereen gratis kan gebruiken. Elke buitensportplek heeft voldoende apparaten die allemaal andere spiergroepen aanspreken. U kunt hier dus uw hele lichaam trainen. 

De toestellen staan in het Schoterbos en de Molenplas. En in het Reinaldapark vindt u toestellen die geschikt zijn voor calisthenics. Hier kunt u trainen met eigen lichaamsgewicht

Wesley4Motion zittend op freerunning toestel.
Het nieuwe freerunning park in het Nelson Mandelapark.

Vliegen door het Nelson Mandelapark

Doet u aan freerunning of wil u kennis maken met deze sport? Dan hebben wij goed nieuws! Sinds zaterdag 23 juli is er een nieuw freerunning park in het Nelson Mandelapark met volledig op maat gemaakte toestellen. Meer weten?

Bokszak in het Schoterbos
Bokszak in het Schoterbos.

Boksen tussen de eendjes

Naast de fitnesstoestellen vindt u in het Schoterbos en Reinaldapark ook bokszakken. Geen boks ervaring? Scan dan de QR-code en volg een zaktraining. Vergeet niet uw oordopjes en eventueel (boks)handschoenen.

Speciaal voor de jongeren

Deze zomer organiseert jongerenorganisatie Triple ThreaT een zomerprogramma voor alle Haarlemse jongeren. Van basketbal tot dans en van voetbal tot muziek! Ontdek wat er deze zomer allemaal gebeurt.

Ook SportSupport heeft een uitgebreid sportprogramma voor de hele stad. Jongeren kunnen onder nadere suppen, lasergamen en voetballen. Zie hier het programma.

Luchtfoto van de Molenplas. Foto: Milo Dinkelaar
Luchtfoto van de Molenplas. Foto: Milo Dinkelaar

Zwemmen in de natuur

Op zoek naar verkoeling? Neem een duik in de Molenplas. Met een aangelegd zandstrand en speeltuin is dit ook een geschikte plek voor het hele gezin.

Een hardloper rent door de Haarlemmerhout
Hardlopen in de Haarlemmerhout. Foto: Marisa Beretta

Rennen langs de rivier

Onze stad kent ook verschillende geliefde hardlooproutes. Een van deze routes, is het pad langs het Spaarne richting Spaarndam, u komt dan uit in het dorpje. Of loop een rondje door het groen in de Haarlemmerhout of het Schoterbos. 

Kinderen skaten in het park.
Kinderen skaten in het park. Foto: Marisa Beretta

Wielen door de stad

Bent u een skateliefhebber of wil u het deze zomer uitproberen? Er zijn verschillende plekken waar u gratis kunt skaten. Bijvoorbeeld op de skatebaan in het Nelson Mandelapark of de Molenplas. Of doe 24 augustus 2022 mee aan de Haarlem Night Skate en skate de hele avond onder begeleiding van een muziekwagen een ronde door de hele stad.

Foto bovenaan de pagina door Marisa Beretta