Reizen
Algemeen
Hoe je je verplaatst maakt verschil. Elke dag leggen we afstanden af: naar werk, school, de supermarkt of een vriend in de buurt. Voor veel mensen is de eigen auto dan de eerste keuze, terwijl er duurzamere opties zijn.
Duurzame alternatieven
Een auto delen is vaak goedkoper en zorgt voor minder CO2-uitstoot. Hoe meer mensen een auto delen, hoe minder auto’s er op straat hoeven te staan. Dan is er meer ruimte voor groen en om te spelen.
Gebruikmaken van deelauto’s via MyWheels en Greenwheels
Je kunt eenvoudig een deelauto huren via MyWheels of Greenwheels. Je betaalt alleen voor de tijd en het aantal kilometers dat je rijdt. Download de app en vind direct een auto bij jou in de buurt.
Samen met buren een auto delen via OnzeAuto of MobiGo
Liever een auto delen met mensen uit je buurt? Dat kan via platforms zoals OnzeAuto of MobiGo. Je betaalt een vast maandbedrag en zorgt samen met je buren voor de auto.
Samen een auto kopen om te delen
Wil je niet afhankelijk zijn van een commerciële partij? Dan kun je ook samen met je buren een auto kopen. Dit heet autodelen in coöperatief verband. Hiervoor richt je samen een coöperatie op, die je inschrijft bij de Kamer van Koophandel. De auto wordt beschikbaar gesteld via het platform DEEL. Jullie delen de kosten voor aanschaf, onderhoud, verzekering en vergunning. Maak daarover goede afspraken met elkaar.
Je eigen auto delen
Heb je zelf een auto die je wilt delen? Dat kan bijvoorbeeld via SnappCar. Deel je de auto met iemand uit een ander stadsdeel? Vraag dan een Vergunning voor autodelen aan. Daarmee mag je auto ook in andere stadsdelen parkeren.

Ga je elektrisch rijden? Vraag een laadpaal aan
Laadpaal

Heb je een elektrische auto gekocht en zijn de laadpalen in je buurt vaak bezet? Dan kun je een laadpaal aanvragen. Lees wat je voor je aanvraag nodig hebt op onze website.