Frederikspark afgesloten door werkzaamheden

Een beeld uit de timelaps van de herinrichting van het Houtplein.
Het Houtplein in verbouwing

In onze stad wordt flink verbouwd. Ook op het Houtplein en de omgeving eromheen. Zo krijgt de kruising tussen het Frederikspark, de Dreef en het Houtplein een nieuwe indeling. Daardoor is het kruispunt vanaf 31 mei 2023 voor 2 maanden afgesloten.

Dura Vermeer start woensdag 31 mei met de werkzaamheden aan het kruispunt. De oude gasleiding wordt verwijderd en er komt een nieuwe gasleiding onder het fietspad te liggen.

Omleiding voor fietsers en auto’s

Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers en autorijders via een andere route rijden. Fietsers worden bij de Kleine Houtweg omgeleid richting het centrum of richting het Florapark. Fietsverkeer uit Heemstede fietst via de Van Eedenstraat en de Raamsingel naar het centrum.

Parkeergarage de Dreef blijft via de Dreef bereikbaar. Dit geldt ook voor de ventweg van de Dreef. Ter hoogte van de kruising met het Frederikspark is de Dreef afgesloten. Parkeergarage Houtplein is bereikbaar via de Baan, de uitrit loopt via het Frederikspark. Zie ook de omleidingsroutes in onderstaande plattegrond. Door de rood gemarkeerde straten kunt u niet rijden.

Plattegrond van de omleidingen rondom het Houtplein.
Een plattegrond van de omleidingen rondom het Houtplein en omstreken.

Van toen naar nu

Wilt u zien wat er in een paar maanden tijd is gebeurd op het Houtplein? Bekijk dan deze timelapse hieronder. Dit is een video met heel veel foto's genomen vanaf dezelfde plek.

Herinrichting Houtplein: dit is al gedaan