Gemeente van plan Posthuis te verkopen aan stichting buurtbewoners

Het Posthuis in het Zaanenpark

De gemeente is van plan het Posthuis Zaanenpark te verkopen aan een stichting voor en door buurtbewoners. De Stichting Posthuis Zaanenpark (PHZP) huurt het Posthuis sinds 2008 van de gemeente. Ze organiseren er allerlei activiteiten waarbij ontmoeting en verbinding voorop staan, zonder commercieel belang.

Toen het pand in 2020 afbrandde, kwam de stichting met het idee om het pand van de gemeente te kopen en zelf te herbouwen. Daarmee ging de gemeente akkoord. Nu is het voornemen om het pand te verkopen ook officieel genomen. Daarmee komt de verkoop een stap dichterbij.  

De bestemming van het pand is maatschappelijk. Dat betekent dat commercieel gebruik niet is toegestaan. De grond waar het pand op staat, blijft van de gemeente. Daarover betaalt de stichting erfpacht. De verkoop vindt plaats als het Posthuis herbouwd is.

Meer weten? 

De volledige tekst van het voornemen om het Posthuis te verkopen is gepubliceerd op www.officielebekendmakingen.nl. Wilt u altijd op de hoogte blijven van officiële besluiten die over uw stad of buurt worden genomen? Meld u dan aan voor de e-mailservice van www.officielebekendmakingen.nl. Dan krijgt u ze automatisch in uw mailbox.