Hulp nodig bij het organiseren van een buurtinitiatief?

2 opbouwwerkers van Dock Haarlem
Anouk Bliek (links) en Antsje Zeldenrust (rechts)

Zin om een initiatief of activiteit in de buurt te organiseren, maar kan daar wel een beetje hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met de opbouwwerkers van Dock Haarlem en Haarlem Effect. Zij verlenen eerste hulp bij buurtinitiatieven en kunnen ook helpen met het aanvragen van subsidie bij de gemeente.

Anouk Bliek en Antsje Zeldenrust zijn opbouwwerkers bij Dock Haarlem. "Een mooi buurtinitiatief kan het verschil maken in hoe je in een buurt, flat, straat of wijk met elkaar omgaat. Je leert elkaar op een leuke manier kennen door samen iets te doen. Als jij iets organiseert waar je buren op af komen, leer je elkaar kennen en zeg je elkaar sneller gedag of durf je makkelijker om hulp te vragen".

Recent voorbeeld

Onlangs klopten bewoners vanuit Genootschap Oud Schalkwijk Haarlem aan bij DOCK Haarlem, omdat ze graag een middag wilden organiseren over de geschiedenis van Schalkwijk. Anouk: “We hebben met de bewoners gezeten en gekeken hoe wij hun initiatief het beste konden ondersteunen. Wat ze nodig hadden was een ruimte om de bijeenkomst te laten plaatsvinden, dus die hebben we beschikbaar gesteld. Verder is er samen met hen een flyer gemaakt, was er koffie en thee en hebben we de bijeenkomst gezamenlijk uitgevoerd. Er kwamen wel 80 bewoners op af! Het was een zeer geslaagde middag en we hopen dat we deze succesvolle samenwerking kunnen voortzetten.”

Contact

Meer informatie of een idee voor een initiatief? Neem contact op met een opbouwwerker uit jouw stadsdeel: