Inloopochtenden gemeentelijke zorgpolis gestart

Illustratie van een arts en een persoon in een rolstoel.

Afgelopen woensdag waren we aanwezig in wijkcentrum De Ringvaart in Schalkwijk om vragen te beantwoorden over de gemeentelijke zorgpolis. Ook hielpen we mensen om over te stappen naar een andere verzekering. Dit doen we aankomende woensdag 7 december weer. Dan zitten we voor u klaar in de publiekshal. Neem uw bankpas, polisblad en burgerservicenummer (BSN) mee, ook van de gezinsleden die overstappen!

Verschillende Haarlemmers schoven afgelopen woensdag bij ons aan in de daarvoor speciaal ingerichte ruimte in het wijkcentrum.  Sommigen hadden vragen over de aanvullende verzekeringen en twijfelden of ze moesten overstappen. Anderen wisten niet precies wat een aanvullende verzekering is. Heeft u ook nog vragen over uw gemeentelijke zorgpolis? Blijf er niet mee zitten maar zoek ons op! Gemeente Haarlem organiseert namelijk nog twee inloopochtenden:

  • Op woensdag 7 december kunt u van 9.30 uur tot 11.30 uur terecht in de publiekshal van de gemeente
  • Op woensdag 14 december kunt u van 9.30 uur tot 11.30 uur in wijkcentrum De Horizon aan de Ambonlaan 2.

Wat is de gemeentelijke zorgpolis?

De gemeentelijke zorgpolis is een zorgverzekering speciaal voor inwoners met een HaarlemPas en middelhoge tot hoge ziektekosten. De polis bestaat uit een basisverzekering met een aanvullende verzekering én een tandartsverzekering. En u betaalt niet het verplichte eigen risico van € 385. Dit betaalt de gemeente voor u. Kijk op de website www.gezondverzekerd.nl welk pakket het beste bij uw zorgkosten past.

Ook met een inkomen tot 130% van het bijstandsniveau!

U kunt meedoen aan de gemeentelijke zorgpolis als u een HaarlemPas 2023 hebt. U kunt deze pas aanvragen als uw inkomen tot 130 % van het bijstandsniveau is. Hebt u nog geen HaarlemPas? Neem dan contact met ons op.