Op de fiets naar Haarlem

Fietsers bij de ingang van de fietsenstalling Hortusplein.
Ingang fietsenstalling Hortusplein. Foto door Jurriaan Hoefsmit.

Komt u op de fiets naar Haarlem? Waar parkeert u dan uw fiets het beste veilig, droog en gratis? In een bewaakte fietsenstalling!

Fietsers bij de ingang van de fietsenstalling Smedestraat.
Ingang fietsenstalling Smedestraat. Foto door Jurriaan Hoefsmit.

In Haarlem neemt het aantal fietsers en fietsen toe en daarmee ook de fietsenchaos op straat. Een overdekte en bewaakte fietsenstalling biedt meer voordelen dan parkeren op straat. Ook hoeft u niet op zoek naar een parkeerplek en u hebt geen parkeerkosten!

In een overdekte en bewaakte fietsenstalling parkeert u uw fiets veilig, droog en gratis. Haarlem heeft 7 fietsenstallingen. De fietsenstallingen zijn op loopafstand van het centrum. In alle stallingen is ook plek voor bakfietsen en fietsen met een krat. En er zijn stopcontacten aanwezig om elektrische fietsen op te laden. Maar let op: laat uw fiets niet langer dan 10 dagen achter elkaar in de stalling, anders wordt uw fiets verwijderd.

Milieuvriendelijker

Een fiets is een stuk milieuvriendelijker dan een auto. Ook een elektrische fiets blijft een groener alternatief voor een auto. Volgens onderzoek blijkt dat een e-bike tot 40 keer minder verbruikt dan een auto! Verder neemt een fiets ook tot 7 keer minder plaats in dan een auto. In Haarlem kunnen ruim 9.400 fietsen terecht in de stallingen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op Fietsenstallingen - Gemeente Haarlem en Parkeerservice Spaarnelanden - Samen maken we Haarlem bereikbaar.
Meer informatie over buurtstallingen, ov-boxen en fietsboxen vindt u op Haarlem Fietsstad.