Sportende kinderen en weinig geld? Jeugd Sport- en Cultuurfonds biedt hulp!

Skatende jongen

Sporten en culturele activiteiten zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het Jeugd Sport- en Cultuurfonds Haarlem biedt financiële ondersteuning aan gezinnen met een laag inkomen.

Hebt u weinig geld en daardoor moeite met het betalen van de sportclubs of muzieklessen van uw kinderen? U kunt mogelijk in aanmerking komen voor financiële ondersteuning door het Jeugd Sport -en Cultuurfonds.

Aanvraag door tussenpersoon

U kunt niet zelf een aanvraag indienen bij het fonds. Dit wordt door een tussenpersoon gedaan. Dat kan de basisschool of middelbare school van uw kind zijn, een jeugdzorginstantie of een maatschappelijke instelling zoals het Sociaal Wijkteam. Na goedkeuring van uw aanvraag zal het fonds de kosten voor de sport- of cultuuractiviteit rechtstreeks betalen aan de vereniging of organisatie. 

U leest op de website van het Jeugd Sport-en Cultuurfonds hoe u een aanvraag indient. Bent u in het bezit van een HaarlemPas? U kunt dan ook online een aanvraag indienen via de website samenvoorallekinderen.nl

HaarlemPas

Als u een laag inkomen hebt, kunt u de HaarlemPas aanvragen. Hiermee krijgt u onder andere korting op sporten, winkels en musea. Met de pas vraagt u ook gemakkelijk andere vergoedingen, toeslagen en bijzondere bijstand aan. U kunt de pas direct zelf aanvragen. Het is ook mogelijk om dit samen met welzijnsorganisatie Buurts te doen. 

Hebt u vragen over uw aanvraag van de HaarlemPas,  dan kunt u met ons bellen via telefoonnummer  14 023. Dit kan op werkdagen van 8.30 uur tot 12.00 uur. Vraag naar team Minima.