Weinig inkomen? Vraag de energietoeslag aan!

campagneplaatje
Weinig inkomen? Vraag de energietoeslag aan!

Mensen met een inkomen tot 120% van het minimum kunnen de energietoeslag aanvragen. Ook mensen met een laag inkomen die geen HaarlemPas of bijstandsuitkering hebben. Voor het aanvragen van de energietoeslag geldt: we kijken niet naar spaargeld of eigen vermogen. Enkel het inkomen telt. De energietoeslag is in totaal een bedrag van € 1.300. Het bedrag hoeft niet te worden terug betaald.

De gemeente keert sinds half april 2022 de eenmalige energietoeslag uit aan mensen met een HaarlemPas of een bijstandsuitkering. Zij hebben eerst € 800 ontvangen en krijgen vanaf 17 oktober automatisch extra € 500. Daar hoeven ze niets voor te doen.

Andere huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm hebben ook recht op deze eenmalige energietoeslag. Zij krijgen de toeslag niet automatisch, maar moeten deze aanvragen bij de gemeente. Dat kan via de website, www.haarlem.nl/energietoeslag.

Aanvragen tot 30 juni 2023

Haarlemmers met recht op de toeslag die in oktober 2022 het bedrag nog niet hebben ontvangen, krijgen in één keer € 1.300 uitbetaald. Ook mensen die de toeslag nu aanvragen en daar recht op hebben, krijgen in één keer € 1.300. De  eenmalige energietoeslag kan tot 30 juni 2023 worden aangevraagd.

Enige verlichting

Wethouder Diana van Loenen: “Met deze toeslag bieden we de Haarlemmers die het meest financieel klem zitten, enige verlichting. Deze toeslag zal het probleem niet helemaal oplossen, maar het helpt wél. Maak er daarom vooral gebruik van en wijs ook anderen erop! Als er meer geldzorgen zijn, blijf er niet mee lopen en neem contact op met de budgetcoach van de gemeente.”

Kijk voor meer informatie en hoe u een afspraak kunt maken bij Hulp bij geldzorgen.