Beleidsadviseur Wonen Zandvoort

Ambtenaar aan het werk in Zandvoort

Over de vacature

Uren per week
32 - 36
Maandsalaris
€ 3558 - € 5247
Niveau
WO
Functiecategorie
Ruimtelijke Ontwikkeling | Wonen
Dienstverband
Tijdelijk

Wat ga je doen?

Samen met je collega werk je aan de uitvoering van wetgeving, komend vanuit het Rijk, en behaal je concrete resultaten voor onze inwoners.

 • Je draagt bij aan de integrale beleidsontwikkeling op het gebied van Wonen en bent daarbij  breed inzetbaar.
 • Een accent van je werkzaamheden ligt op het lokaal borgen en vertalen van landelijke wetgeving, zoals de ‘Wet goed verhuurderschap’ en ‘Wet versterking regie op de volkshuisvesting’. Daarnaast ben je als inhoudelijk vertegenwoordiger van Zandvoort actief in verschillende regionale gremia zoals Zuid-Kennemerland / IJmond en de MRA.
 • Je pakt actuele vraagstukken op, zoals bijvoorbeeld het opstellen van een Volkshuisvestingsprogramma. Dit betekent het voorbereiden en (laten) doen van onderzoek, het formuleren van beleid en deze richting college van B&W en de gemeenteraad brengen voor besluitvorming. Dat betekent voorbereiden en (laten) doen van onderzoek, het bijdragen aan probleemanalyses en het formuleren van adviezen en beleidsvoorstellen voor het college van B&W en de gemeenteraad.
 • Naast de voorbereiding gaat het ook om implementatie van beleid. Er is ruimte om jouw eigen expertise op diverse onderwerpen in het vakgebied in te brengen.
 • Je werkt nauw samen met de andere beleidsadviseur wonen Zandvoort, team Wonen en de collega’s van andere afdelingen binnen de gemeente Zandvoort en Haarlem, waaronder met de afdelingen Maatschappelijke Ontwikkeling, Omgevingsbeleid en Vergunningen, Toezicht en Handhaving. Ook maak je de verbinding met de regio en met lokale en regionale corporaties.

Wat krijg jij van ons?

 • Een arbeidsovereenkomst voor 32-36 uur per week voor 2 jaar (tijdelijke functie). 
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5247,- (schaal 10) bruto per maand bij een 36-urige werkweek (exclusief 17,05 % Individueel Keuze Budget).
 • Daarbovenop krijg je 17,05% Individueel Keuze Budget over je bruto salaris dat je naar eigen voorkeur kunt besteden. Met het IKB maak jij keuzes die bij jou passen en stel je zelf een deel van je arbeidsvoorwaarden samen. Je kunt bijvoorbeeld je maandinkomen aanvullen met een deelbetaling vanuit het IKB. Of je kunt het omzetten in extra verlof of bruto-netto voordelen behalen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets, een sportabonnement of een opleiding die niet door de werkgever wordt vergoed.
 • Naast je salaris bieden we je graag nog meer: flexibele werktijden en hybride werkplekken, waarbij je kunt rekenen op goede faciliteiten om thuiswerken mogelijk te maken (laptop, telefoon).
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. ABP is het pensioenfonds voor de overheid en biedt onze werknemers een goede pensioenregeling.
 • Bij de gemeenten Haarlem en Zandvoort willen wij de kracht aan diversiteit en verschillende talenten waarderen, omarmen en benutten. Een plek waar iedereen zich thuis kan voelen en zichzelf mag zijn. Zodat wij op alle vlakken goede resultaten behalen voor onze inwoners.
 • Onze organisatiewaarden zijn Open, Gedreven en Betrokken. Hiermee werken we continue naar een heldere richting, inrichting en identiteit van onze organisatie. We hebben daarbij een duidelijke ambitie: betere dienstverlening naar inwoners, partners en bezoekers en een goede bediening van beide besturen.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en enkele jaren relevante werkervaring. Een achtergrond in  planologie en/of stedenbouw is ook mogelijk. 
 • Kennis- en ervaring van advisering op lopende bouwinitiatieven is een pre.
 • Strategisch en creatief denken gaat gecombineerd met het praktisch handelen.
 • Je hebt pit, kunt functioneren in een dynamische omgeving en bent in staat om complexe processen te doorzien en te sturen. Je beschikt over uitstekende communicatieve (advies)vaardigheden.
 • Je bent verbindend, proactief, stressbestendig en een enthousiast netwerker.
 • Je bent een echte teamspeler en weet opdrachten, mede door je overtuigingskracht en je bereidheid tot goede samenwerking, op tijd tot een goed resultaat te brengen.

Wie zijn wij?

De afdeling Economie, Cultuur, Duurzaamheid en Wonen ondersteunt de gemeentebesturen van Haarlem en Zandvoort. Er werken ruim 70 mensen die in vier zelfstandig werkende teams werken.
Je komt te werken in een team van 11 enthousiaste collega’s die de samenwerking bewust met elkaar opzoeken om elkaar aan te vullen en te versterken.

Enthousiast geworden?

Solliciteren kan via onderstaande button. Je ontvangt binnen 2 weken een reactie. Meer weten? Neem gerust contact op met Joost Veldhoven via jveldhoven@haarlem.nl of 06-48528685.

Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.