Haarlem wordt steeds gasvrijer

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Dat lijkt ver weg, maar het is dichterbij dan je denkt. We moeten op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. De gemeente helpt in het zoeken naar de beste oplossingen en betrekt bewoners bij keuzes.

Energie krijgen van zon

In Haarlem liggen er al ruim 120.000 zonnepanelen op daken van woningen en bedrijven. Maar er is ruimte voor nog veel meer.

Zet de voorjaarszon u aan het denken? Misschien zijn zonnepanelen op het dak van uw woning ook een goed idee!
Meer weten over zonnepanelen, kijk dan op Ik heb een eigen huis
 

Zij worden steeds gasvrijer

  • Linde

    Linde woont middenin de Haarlemmer Kweektuin! In een prachtig duurzaam opgeknapt huis met spullen van oma en Haarlemse ontwerpers. Lokaal duurzaam doen.

  • Arjan en Annemiek

    Achter een opvallend paarse deur in de Planetenwijk schuilt een bijna gasvrij huis. Arjan en Annemiek moesten het huis compleet strippen want het woord ‘onderhoud’ kwam niet in boekje van de vorige eigenaar voor.

Meer informatie

Wat kan ik doen

Inductie

Wat kan ik zelf doen als huiseigenaar, bewoner van een appartementencomplex (Vve), monumenteneigenaar of huurder van een woning

Wat kan ik doen

Wat doet de gemeente

Haarlem in het groen

De gemeente Haarlem werkt aan een duurzame, groene en schone stad. De ambitie van Haarlem is om in 2040 aardgasvrij te zijn. De gemeente helpt bewoners in het zoeken naar de juiste oplossing per wijk, want er is niet één juiste oplossing.

Wat doet de gemeente

Hoe denken Haarlemmers over aardgasvrij?