Natuur en Milieu Educatie Haarlem

Natuur- en Milieueducatie (NME) Haarlem werkt samen met inwoners, jong en oud, aan een groene, diervriendelijke, duurzame, klimaatbestendige en schone stad. We bieden educatieve activiteiten op scholen en onze locaties, zoals workshops, gastlessen en rondleidingen. NME Haarlem staat voor duurzaam denken en doen. Doe mee en bouw mee aan een betere toekomst voor Haarlem!

Blokken

Locaties

Stadsboerderij

NME Haarlem beheert 2 stadsboerderijen: de Houthoeve en de Schoterhoeve. Op de boerderijen zijn natuurlijk boerderijdieren. Ook zijn er informatieborden en educatieve activiteiten over dierenwelzijn, biodiversiteit en gezonde voeding.

Locaties

Educatie

Schooltuin voorbeeld

Leerlingen uit de groepen 6 en 7 kunnen van april tot oktober tuinieren in de schooltuinen van de NME. Ze leren door zelf te zaaien, planten, wieden en oogsten van alles over de herkomst van voedsel. We besteden ook aandacht aan ecologie, voedselbereiding, biodiversiteit en klimaatverandering.

Educatie

Activiteiten

Lezing Auke Florian Hiemstra in de kas

Natuur- en Milieueducatie (NME) Haarlem opent podium voor natuur- en duurzaamheidseducatie in de palmenkas in de Haarlemmer Kweektuin.

Vanaf 1 juli zullen er regelmatig lezingen, workshops en andere educatieve activiteiten worden georganiseerd in de voormalige tropische kas.

Activiteiten