Ik huur mijn woning

Algemeen

Voor huurders kan het lastiger zijn om voor te bereiden op gasvrij wonen. Je bent geen eigenaar van de woning en hebt minder mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met grote maatregelen in huis. Maar je kan wel kleine maatregelen nemen om gas te besparen.

Zelf doen

  • Kleine maatregelen kunnen je heel wat geld schelen. Kijk op Snelle bespaartips van Milieu Centraal
  • Samen met woningcorporaties Elan Wonen, Ymere en Pré Wonen zetten we energiecoaches in. De energiecoach komt gratis langs en vertelt je hoe je energie en dus geld kunt besparen. Vraag gratis bespaaradvies aan van de energiecoach van !Woon
  • Je kunt zelf, of samen met andere huurders in je gebouw, een voorstel tot woningverbetering maken. Een goede eerste stap is het opstellen van een voorstel voor energiebesparende maatregelen (zoals isolatie). De Woonbond kan je helpen met het maken van zo’n voorstel. Met het voorstel kun je vervolgens een afspraak maken met je verhuurder.
  • Heb je de mogelijkheid om zelf te kiezen hoe je kookt? Ga dan voor koken op inductie. Kijk voor meer informatie over koken op inductie bij HIER
  • Energiecoaches van Klimaatroute kunnen helpen met energieadvies en eenvoudige energiebesparende producten. Het energieadvies is gratis voor bewoners met een Haarlempas of een inkomen tot 130% van het minimum inkomen.

Woningcorporaties

Woningcorporaties zijn gaan er, de komende jaren, voor zorgen dat hun woningen goed geïsoleerd worden. Heb je daar vragen over dan kun je contact opnemen met je eigen woningbouwcorporatie: Elan Wonen, Ymere of Pré Wonen.