Ik huur mijn woning

Algemeen

Voor huurders kan het lastiger zijn om voor te bereiden op gasvrij wonen. Je bent geen eigenaar van de woning en hebt minder mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met grote maatregelen in huis. Maar je kan wel kleine maatregelen nemen om gas te besparen.

Eenvoudige en snel

Je kan gas besparen door het plaatsen van tochtstripsradiatorfolie of dubbelglasfolie. Deze maatregelen kunnen je verbruik én je energierekening omlaag brengen De gemeente Haarlem zet samen met woningcorporaties Elan Wonen, Ymere en Pré Wonen energiecoaches in die huurders helpen om energiekosten te besparen. De energiecoach is gratis en geeft de bewoner tijdens een bezoek een bespaaradvies op maat, waarmee de bewoner veel energie én geld kan besparen. Vraag een gratis energiecoach aan 

Woningbouwcorporatie

Vraag je woningbouwcorporatie naar de opties voor energiebesparende maatregelen als isolatie van het dak, muren en vloer. Veel woningbouwcorporaties maken momenteel grote stappen op het gebied van de verduurzaming van hun woningen. Neem contact op met je eigen woningbouwcorporatie: Elan WonenYmere of Pré Wonen.

Samen met medehuurders

Als huurder kun je ook zelf of samen met andere huurderseen voorstel tot woningverbetering maken. Een goede eerste stap is het opstellen van een voorstel voor energiebesparende maatregelen (zoals isolatie). Voor het opstellen of beoordelen van een redelijk voorstel kun je bijvoorbeeld ondersteuning krijgen van de Woonbond. Met het voorstel kun je vervolgens een afspraak maken met je verhuurder

Groene stroom

Ervaringen van anderen

Bep en Fred

Woningbouwcorporatie Pré Wonen renoveerde de woning van Bep en Fred tot een nieuwe, grotere en energieneutrale woning. Lees hun ervaringen.

Angeline Broers

Haarlem wil in 2040 gasvrij zijn. Het lijkt dan ook een goocheltruc, vanaf 2004 gasvrij wonen in plaats van 2040, maar voor Angeline Broers werkelijkheid. Lees het verhaal van Angeline.

panorama Arnulfstraat