Ik verhuur mijn woning

Algemeen

Bent u particulier verhuurder van woningen dan vindt u hier informatie over beschikbare subsidie- en financieringsmogelijkheden om uw verduurzamingsprojecten te ondersteunen.

Subsidies voor de particuliere huursector

Bent u verhuurder van 1 of meerdere woningen? Dan kunt u van de rijksoverheid financiële hulp krijgen bij de verduurzaming. Er zijn verschillende subsidies: 

  • Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen: isoleren, energieadvies en onderhoud. Meer informatie over de regeling en de voorwaarden vindt u op: www.rvo.nl/subsidies-financiering/svoh.
  • Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen: aansluiten op warmtenetten en verwijderen kookgas. Meer informatie over de regeling en de voorwaarden vindt u op: www.rvo.nl/subsidies-financiering/sah.
  • Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor zakelijke gebruikers: duurzame warmteopties. Meer informatie over de regeling en de voorwaarden vindt u op: www.rvo.nl/ISDE.

Monument

Als u uw monument wilt verduurzamen dan is er best veel mogelijk, maar voorop staat dat het monumentale karakter behouden moet worden.

Op afspraak kunt u terecht bij het monumentenloket. Daar kunt u alle benodigde advies en ondersteuning krijgen die u nodig heeft bij de verduurzaming van een monument. Voor informatie of een afspraak mail naar monumentenloket@haarlem.nl

Laag energielabel

Verhuurt u 1 of meerdere woningen als particuliere verhuurder? Dan heeft u misschien al gehoord dat het energielabel van huurwoningen vanaf naar verwachting juli 2024 van invloed is op de hoogte van het verhuurbedrag. Hoe hoger het energielabel is, hoe meer huur u mag vragen. Daarnaast is het de verwachting dat per 2029 het verhuren van woningen met energielabels E, F en G verboden wordt. Begin daarom snel met het verduurzamen van uw huurwoningen.

Telefonisch advies

Heeft u een vraag over de voordelen van verduurzamen, verduurzamingsmogelijkheden, subsidies en financiering en wet- en regelgeving? Maak dan gebruik van het gratis telefonisch adviesgesprek met een onafhankelijk adviseur van Duurzaam Bouwloket. Dit adviesgesprek wordt gefinancierd door de gemeente en is volledige kosteloos voor verhuurders.

Contact

Heeft u ideeën hoe de gemeente verhuurders kan helpen bij verduurzaming?
Dan horen wij dit ook graag. Mail uw idee naar duurzaam@haarlem.nl