Opdrachtgevers Projecten Openbare Ruimte

Omgevingsbeleid medewerkers voor bouwput

Over de vacature

Uren per week
36
Maandsalaris
€ 4781 - € 6470
Niveau
HBO
Dienstverband
Vast

Wat ga je doen?

Haarlem en Zandvoort groeien de komende jaren met duizenden woningen. Wij zien dit als een kans de stad duurzamer, leefbaarder en beter bereikbaar te maken. Hier maken wij ons als afdeling op dagelijkse basis hard voor met als doel: het realiseren van een eindproduct met optimale kwaliteit. Door de schaarse ruimte en de verscheidenheid aan claims, is dit een gigantische uitdaging. Hier kunnen we jouw hulp bij gebruiken!

 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van programma’s en geeft opdracht voor zowel civiele als parkeerprojecten, beleidsopgave, als de onderhoudscontracten met externe partijen, voor de openbare ruimte.
 • Je programmeert uitvoeringsprogramma’s in de periode van nul tot en met vijf jaar binnen de financieel beschikbare kaders. Je stelt de (proces-)opdrachten op voor projecten op basis van de input van de beheerders.
 • Je stelt contracten op voor inspecties en onderzoeken en voor werkzaamheden die externe partijen uitvoeren.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor een goede uitputting van investerings- en onderhoudsbudget en stemt programma hier ook op af en op bij.
 • Je bent de spin in het web voor ingrepen in de openbare ruimte en faciliteert de informatievoorziening en bestuurlijke besluitvorming op de opdrachtportefeuille

Wat krijg jij van ons?

 • Wij vinden persoonlijke groei belangrijk en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen, certificeringen en overige cursussen via onze ‘Academie Haarlem’. Ook bieden wij loopbaan coaching en denken we graag mee in jouw ontwikkelpad binnen de organisatie.
 • Een baan voor 32-36 uur per week in een ambitieus en op samenwerkingsgericht team. Je start met een jaarcontract dat we bij goed functioneren graag omzetten in een vast contract. De dagen zijn bespreekbaar evenals de mogelijkheid om hybride te werken. Je krijgt een mobiele telefoon en een laptop of tablet.
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € € 6.470 bruto per maand (schaal 12) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05 % Individueel Keuze Budget).
 • Daarbovenop krijg je 17,05% Individueel Keuze Budget. Met het IKB maak jij keuzes die bij jou passen en stel je zelf een deel van je arbeidsvoorwaarden samen. Je kunt bijvoorbeeld je maandinkomen aanvullen met een deelbetaling vanuit het IKB. Of je kunt het omzetten in extra verlof of bruto-netto voordelen behalen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets, een sportabonnement of een opleiding die niet door de werkgever wordt vergoed.
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. ABP is het pensioenfonds voor de Overheid en biedt onze werknemers een goede pensioenregeling.
 • Wij werken we met een grote diversiteit aan mensen. Divers in cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. We willen de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om op alle vlakken goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt.

 

Wie ben jij?

 • Een afgeronde opleiding Projectmanagement, of vergelijkbaar, op minimaal hbo-niveau.
 • Aantoonbare werkervaring met opdrachtgeverschap op het gebied van projectmanagement en contractmanagement.
 • Ruime ervaring op het gebied van beheer van de openbare ruimte.
 • Een verbinder, die met natuurlijk overwicht civiele werken in de openbare ruimte wil helpen realiseren. Je begrijpt wat het is om als opdrachtgever strategisch op contracten te sturen en je weet op een strategische manier verschillende belangen af te wegen en te presenteren.
 • Je kunt als geen ander een heldere procesopdracht schrijven.
 • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en het politieke krachtenveld.

Wie zijn wij?

Binnen de afdeling Beleid en Beheer Openbare Ruimte wordt de deskundigheid op het gebied van de openbare ruimte gebundeld. De afdeling bestaat uit ongeveer 60 personen, verdeeld over 3 teams; Beleid, Projecten en Beheer. Onze beleidsmedewerkers, opdrachtgevers en beheerders werken aan een duurzame toekomst voor de stad vanuit de overtuiging dat een groene, bereikbare en schone stad bijdraagt aan plezierig wonen. Als afdeling zijn we verantwoordelijk voor het opstellen én uitvoeren van onder andere beleid ten aanzien van mobiliteit en groen in Haarlem en Zandvoort. Denk daarbij aan onderwerpen als bomen en andere groenvoorzieningen, mobiliteit, verkeersveiligheid, ecologie, dierenwelzijn, parkeerplaatsen en spelen.

Enthousiast geworden?

Ons team is op zoek naar getalenteerde collega’s die als professioneel opdrachtgever een bijdrage willen leveren aan een fantastische opgave! Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren via onze site www.haarlem.nl/werken-bij-de-gemeente-haarlem. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Joni Mills, Teammanager, bereikbaar op 06 53583663, jmills@haarlem.nl Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.