Haarlem in de race voor sportgemeente van het jaar

Freeruntrainer Wesley Sijm bij het freerunningpark in het Nelson Mandelapark
Freeruntrainer Wesley Sijm bij het freerunningpark in het Nelson Mandelapark

Haarlem maakt kans om de beste sportgemeente van 2023-2024 te worden. Samen met Dordrecht, Venray en Vught strijdt Haarlem om deze eervolle titel. Op 26 september 2024 is de prijsuitreiking.

Wethouder Sport Eva de Raadt: "Ik vind het heel belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen, ongeacht leeftijd, achtergrond of beperking. Ik ben heel trots dat onze inzet om het sportklimaat in Haarlem te verbeteren, wordt beloond met een nominatie. Dit is een groot compliment voor onze sportverenigingen en sportpartners."

Freerunpark genomineerd voor beste sportinitiatief

We zijn ook genomineerd in de categorie ‘Beste Sportinitiatief’ met het freerunpark in het Nelson Mandelapark. Dit is het 1e outdoor freerunpark van de stad. Het park werd in 2022 officieel geopend en wordt sindsdien dagelijks gebruikt door jongeren uit de buurt en jonge freerunners die in een groep willen trainen. Ook bootcampers en skaters komen er vaak.

Wesley Sijm, freeruntrainer: "Echt heel tof dat we zijn genomineerd! Ik sprak laatst een moeder die mij hartelijk bedankte. Door het freerunpark spelen haar kinderen weer dagelijks buiten. Dat geeft mij een heel goed gevoel. Freerunnen is een heel creatieve sport; met simpele obstakels kun je eindeloos variëren. Heel terecht dat deze prachtige plek nu wordt erkend als beste sportinitiatief, ik hoop dat we de prijs ook winnen."

Maak kennis met freerunning 

Op 19 juli kunnen kinderen in Haarlem gratis kennismaken met freerunning en andere urban sports in het Olympiapark. Op 20 en 21 juli wordt hier het Nederlands Kampioenschap Style 2024 gehouden. Topatleten laten Style, een vorm van freerunnen, zien op het hoogste niveau. Meer informatie vindt u op de website van NK Freerun.

 

Wilt u iedere week het laatste nieuws, mooie verhalen en tips over Haarlem lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief