Jeugd en jeugdhulp

Algemeen

Hebt u een vraag over het opgroeien van uw kind(eren), maakt u zich zorgen of bent u op zoek naar (jeugd)hulp of ondersteuning? U kunt hiervoor terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en het wijkteam van Buurts Haarlem.

Wat u moet weten

Medewerkers van het CJG en het wijkteam van Buurts Haarlem staan voor u klaar. Zij werken samen met de Jeugdgezondheidszorg (JGZ), de huisarts, het onderwijs en andere organisaties op het gebied van jeugd. Samen met u zoeken zij naar een oplossing die bij uw situatie past. Meer informatie vindt u op de website van het CJG. Hieronder vindt u de contactgegevens van het wijkteam van Buurts Haarlem.

Wijkteam van Buurts Haarlem
info@buurts.nl
023 212 52 00

Scheiding

Met de website Scheidingsplein worden (ex)partners, kinderen/jongeren, betrokkenen en professionals gesteund bij een scheiding door het geven van informatie, advies en ondersteuning.

Kindermishandeling en huiselijk geweld

Veilig Thuis Kennemerland is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling in de regio’s IJmond, Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer. 

Vastgelopen jeugdhulpverlening

Soms lukt het niet om de juiste hulp te krijgen voor een kind of jongere tot 23 jaar. Dat kan door de moeilijkheid van de problemen of het vastlopen binnen hulporganisaties. Als een jongere vastloopt in de jeugdhulpverlening, kunt u als ouder of hulpverlener terecht bij het regionaal expertise team (RET). Wij gaan met u en de jeugdzorgaanbieders in gesprek om samen tot een oplossing te komen. U vraagt hulp aan bij het RET per e-mail

Als uw kind ouder is dan 23 jaar, hangt het van de situatie af waar u terecht kunt. Neem contact op met ons team voor hulp en zorg als u vragen of zorgen hebt.