Archeologiedag in de Bakenesserkerk

Archeologen bezig met vondsten

Benieuwd wat de archeologen van de gemeente eigenlijk doen? Of wilt u een eigen vondst laten onderzoeken? Kom dan op zondag 16 juni naar de archeologiedag in de Bakenesserkerk.

Van 10.00 tot 16.00 uur is een programma vol gratis activiteiten. U kunt meedoen aan archeologische workshops. Er zijn rondleidingen door de Bakenesserbuurt, waar ooit brouwers, schilders en pottenbakkers woonden. Voor kinderen is er een speurtocht, een knutselhoek en een plek waar ze met kastelenlego kunnen bouwen.  

Kleipijpjes en andere vondsten

De Stichting voor Onderzoek Historische Tabakspijpen is ook aanwezig in de kerk om meer te vertellen over gevonden pijpen van klei. Hebt u zelf een zo'n pijpje gevonden? Of een andere vondst gedaan in de Haarlemse bodem? Neem die dan mee zodat specialisten ernaar kunnen kijken. 

Tijdens de dag is er ook een mini-tentoonstelling 'Archeologie van zolder' te zien, waarin een paar vondsten te zijn die pas aan het Bureau Archeologie zijn overgedragen.

Meer informatie 

U vindt de Bakenesserkerk aan de Vrouwenstraat 12. Bekijk het hele programma op de website van het Archeologisch Museum Haarlem

Wilt u iedere week het laatste nieuws, mooie verhalen en tips over Haarlem lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief