Gratis zomertaalcursus Duits in Osnabrück

luchtfoto osnabruck

Willst du Deutsch sprechen? Wil je Duits spreken? Doe dan mee aan de zomertaalcursus Duits in zusterstad Osnabrück. Haarlem heeft sinds 1962 een stedenband met Osnabrück in Duitsland. Inwoners van beide steden kunnen gebruikmaken van sociale en culturele uitwisselingen. De gemeente Osnabrück geeft daarom ook dit jaar een beurs aan een scholier, student of werkende uit Haarlem voor de zomertaalcursus.

De cursus vindt plaats van 19 augustus tot en met 16 september 2024 en wordt georganiseerd door de hogeschool van Osnabrück.

Excursie Berlijn

Naast de lessen is er een uitgebreid programma met lezingen, bedrijfsbezoeken, sport en cultuur. Ter afsluiting van de cursus gaan de deelnemers op een 4-daagse excursie naar Berlijn. De lessen worden op verschillende niveaus gegeven, dus kennis van de Duitse taal is niet vereist. Wel moet u 18 jaar of ouder zijn.

Beurs

Voor de winnaar van de beurs wordt de cursus volledig betaald. Inclusief activiteiten, excursies, de accommodatie en een ziektekostenverzekering. Om in aanmerking te komen voor de beurs moet u de volgende formulieren en documenten (in het Duits of Engels) insturen:

  1. Ingevuld aanvraagformulier (pdf).
  2. Motivatiebrief (minstens 1 pagina).
  3. Curriculum vitae.
  4. Voor scholieren en studenten: een overzicht van prestaties.
  5. Referentie(s) van een docent of werkgever.
    (Met gegevens over de persoonlijke en beroepskwalificaties van de aanvrager: Hoe lang kent u de aanvrager al? Hoe beoordeelt u de professionele en persoonlijke kwalificaties van de aanvrager? Welke voordelen heeft de taalcursus voor de aanvrager?)
  6. Een beschrijving van wat u gestudeerd heeft en waarom een deelname aan deze Duitse taalcursus voor u nuttig of noodzakelijk is. Hierin moet ook uw verbinding met de stad Haarlem duidelijk geformuleerd zijn.

 

Aanmelden voor de beurs kan, per e-mail of per post, tot 31 mei 2024. 

Contactgegevens

Stadt Osnabrück
Städtepartnerschaftsbüro
Bierstraße 28
D 49074 Osnabrück
Telefoon: +49 (0) 541 323 – 2123
E-mail: botschafter-nl@osnabrueck.de

Meer informatie

Meer informatie over de cursus is te vinden op www.hs-osnabrueck.de/sommersprachkurs. (Duits) en www.hs-osnabrueck.de/summer-language-school. (Engels). Wanneer u geen gebruikmaakt van de beurs kunt u zich via deze websites aanmelden. De kosten voor de zomertaalcursus zijn dan voor u zelf.

Wilt u iedere week het laatste nieuws, mooie verhalen en tips over Haarlem lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief