Haarlem al 60 jaar bevriend met Osnabrück en Angers

bordje
Foto door Jur Engelchor

Om de 60-jarige zusterstedenband te vieren met Angers in Frankrijk en Osnabrück in Duitsland zijn dit weekend 2 bomen geplant. De bomen hebben heel toepasselijk een plekje gekregen op de Laan van Osnabrück en de Laan van Angers in Schalkwijk.

De zusterstedenbanden tussen onze stad, Osnabrück en Angers zijn ontstaan na de 2e Wereldoorlog. In heel Europa gingen steden zusterbanden met elkaar aan. Het idee erachter was dat steden op deze manier elkaar beter zouden leren kennen en begrijpen. Dat ze kennis konden maken met elkaars cultuur en van elkaar konden leren. En natuurlijk helpen zustersteden elkaar in tijden van nood. 

Ervaringen uitwisselen

Burgemeester Jos Wienen plantte dit weekend met burgemeester Katharina Potter uit Osnabrück en plaatsvervangend burgemeester Benoit Pilet uit Angers 2 bomen. Deze bomen zijn een blijvende herinnering aan de hechte band die we hebben met de 2 steden. Maar niet alleen onze bestuurders delen al 60 jaar ervaringen met een zusterstad! Een aantal Haarlemse scholen, sportverenigingen en muziekverenigingen wisselen ervaringen met Osnabrückers uit. Elk jaar verblijft een jonge stadsambassadeur uit onze stad in Osnabrück en mag 1 Haarlemmer jaarlijks een gratis zomercursus Duits volgen.

Wilt u iedere week het laatste nieuws, mooie verhalen en tips over Haarlem lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief