Hulp bij energiebesparing en verduurzaming

Raam met enkel glas
Raam met enkel glas. Foto door Jurriaan Hoefsmit

Wilt u thuis energie besparen en hebt u een laag inkomen? We hebben verschillende regelingen die u kunnen helpen.

Inwoners met een HaarlemPas of een inkomen tot 130 % van het bijstandsniveau kunnen hulp krijgen bij het besparen van energie in hun woning.

Advies en hulp bij snelle energiebesparing

We werken samen met energiecoaches van de Klimaatroute. De energiecoaches komen bij u langs en geven advies over mogelijkheden om snel en eenvoudig energie te besparen. De coaches kunnen ook direct energiebesparende producten installeren. Denk aan ledlampen, tochtstrippen en radiatorfolie. Het energieadvies en de installatie is gratis voor inwoners met een HaarlemPas 2023 of een inkomen tot 130 % van het minimum.

Witgoedwissel

Met een HaarlemPas kunnen gezinnen met thuiswonende kinderen tot 18 jaar, of inwoners die onder bewind staan, oude of kapotte witgoed laten vervangen door een nieuw en energiezuinig apparaat. 

Witgoed is bijvoorbeeld een koelkast, koel/vriescombinatie, wasmachine of droger. De gemeente betaalt het nieuwe apparaat en de installatie daarvan. De witgoedwissel wordt uitgevoerd door onze partner Saemen. Saemen beoordeelt uw huidige apparaat. Als het apparaat in aanmerking komt voor deze actie, wordt het gratis omgewisseld. Uw oude apparaat wordt meegenomen en gerecycled.

Woning isoleren

Hebt u een eigen huis met een slecht energielabel en een hoge energierekening? Inwoners met een HaarlemPas en een eigen woning kunnen gratis hulp krijgen bij het isoleren van de woning tot een bedrag van € 3.000. Door uw huis te isoleren verbruikt u minder energie en bespaart u geld. We werken daarvoor samen met onze partner Susteen. Tijdens een huisbezoek geven zij advies hoe u uw huis kunt isoleren. Ze regelen ook de isolatiewerkzaamheden.

Hulp aanvragen?

Wilt u iedere week het laatste nieuws, mooie verhalen en tips over Haarlem lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief