Nieuwe bomen op het Houtplein

Mannen planten boom op Houtplein.
Op het Houtplein wordt een nieuwe boom geplant. Foto: Donald Böing.

Op het Houtplein hebben we nieuwe iepen geplant. De iepen zijn al 8 meter hoog. Het zijn de grootste bomen die ooit in Haarlem zijn geplant.

De nieuwe bomen staan op de bushalte van het Houtplein. Een paar weken geleden hebben we ook al iepen geplant, in het midden van het plein. 

Procesmanager Bart van der Vlies: “We hebben bewust gekozen voor hoge bomen. Op het Houtplein rijden veel bussen, en die moeten er onderdoor kunnen. Om de wortels van de bomen te beschermen, hebben we speciale boombunkers aangebracht. Dat zijn holle ruimtes onder de straat, opgevuld met aarde. Bomen kunnen daar makkelijk wortelen, zonder last te hebben van de druk van het verkeer.”

Nieuwe boom op het Houtplein
Net geplante bomen op het Houtplein. Foto: Marisa Beretta.

De herinrichting van het Houtplein en omgeving ligt op schema, maar het is een flinke klus. Van der Vlies: “We werken niet alleen aan het Houtplein zelf, maar ook aan een flink aantal straten eromheen. In mei beginnen we bijvoorbeeld aan de Tempeliersstraat, daar zijn we nog de hele zomer bezig. In de zomer gaan we aan de slag met de entree voor de nieuwe fietsenkelder in de parkeergarage. We gaan er nog steeds vanuit dat de werkzaamheden eind van dit jaar klaar zijn.”

Mannen in oranje hesjes bij een boom in aanplant
Nieuwe iep wordt geplant op het Houtplein. Foto: Marisa Beretta.

Op de Wagenweg zijn magnolia’s geplant. Deze bomen krijgen mooie tulpachtige bloemen die al vroeg in het seizoen in bloei staan.

Lees meer over de werkzaamheden op en rond het Houtplein