Vervanging woonunits Laan van Decima

Tijdelijke woonunits Laan van Decima

De woonunits aan de Laan van Decima 3 worden vervangen door nieuwe. Ook komen er in de 2e helft van dit jaar 60 extra units bij. De werkzaamheden op en rondom de Laan van Decima beginnen maandag 1 april en duren tot begin september. De werkzaamheden kunnen in deze periode voor (geluids)overlast zorgen.

In de woonunits aan de Laan van Decima verblijven nu zo’n 120 statushouders. De extra 60 woonunits zijn bestemd voor 120 Oekraïense vluchtelingen.

Bouwverkeer 

Eerst wordt er gewerkt aan de riolering, kabels en leidingen. De oude woonunits worden weggehaald en de nieuwe neergezet. Dit betekent dat er regelmatig vrachtwagens rondrijden met zware lading. De Laan van Decima blijft wel toegankelijk voor verkeer, maar tijdens de werkzaamheden zijn er wel minder parkeerplaatsen beschikbaar. 

Eigen keuken, douche en toilet 

De nieuwe woonunits, van 22 vierkante meter, hebben een eigen keuken, douche en toilet. De vorige hadden dit niet. De woonunits worden gestapeld zodat er meer units op het terrein kunnen worden geplaatst. De statushouders blijven op het terrein tijdens de verhuizing. De Oekraïense vluchtelingen verhuizen later dit jaar naar de woonunits. 

Vergroening van de omgeving

We willen het gebied groener en aantrekkelijker maken voor de (tijdelijke) bewoners en bezoekers. Als de nieuwe units geplaatst zijn, maken we landschapsontwerp voor het binnenterrein en de ruimte tussen de units.