Wijkplatforms

Algemeen

Het wijkplatform is een netwerk van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, dat zich inzet voor de wijk. De rol van het wijkplatform is die van verbinder en ondersteuner van initiatieven en activiteiten in de wijk. Iedereen mag meedoen. Vorm en werkwijze zijn vrij. Wijkplatforms bepalen zelf voor welke gemeenschappelijke thema’s ze zich inzetten. Uitgangspunt is samenwerken voor een prettige en leefbare wijk.

Van wijkraden naar wijkplatforms

Een wijkplatform kan opkomen voor de belangen van de wijk, maar kan niet namens de wijk spreken. Want wijken bestaan uit bewoners die verschillend over zaken denken. Wel kan een wijkplatform (on)gevraagd advies geven over projecten en ontwikkelingen in de wijk.

De gemeente ondersteunt bewoners bij het vormen van een wijkplatform. We geven informatie en advies en bieden workshops. Bekijk het aanbod op de website van HaarlemLink

Per gebied

Dit jaar is er nog een mix aan wijkraden en wijkplatforms in Haarlem. Op de kaart met de indeling wijkplatforms vindt u de wijkindeling. In sommige wijken is nog geen wijkplatform of wijkraad actief. Contactgegevens en informatie over leden, vergaderingen en activiteiten staan op de websites van de wijkplatforms en wijkraden zelf. Is er in uw wijk nog geen wijkplatform en hebt u ideeën hiervoor, neem dan contact op met de gebiedsverbinder van uw gebied.

Subsidie organisatie- en communicatiekosten

In 2024 kunnen wijkraden de overstap maken naar wijkplatforms of kunnen Haarlemmers een nieuw wijkplatform opzetten. Een wijkplatform kan subsidie aanvragen voor organisatie- en communicatiekosten. 

Centrum

Gebiedsverbinder: Michel de Graaf via mbgraaf@haarlem.nl

Noord

Gebiedsverbinder: Karin Kranendonk via kkranendonk@haarlem.nl

Oost

Gebiedsverbinder: Rosa Kant via rkant@haarlem.nl

Schalkwijk

Gebiedsverbinder: Ingrid Hamer via iphamer@haarlem.nl

Zuidwest

Gebiedsverbinder: Rizgar Parlak via rparlak@haarlem.nl

Hulp of subsidie voor idee of plan

Nieuwsbrief

Wilt u iedere week het laatste nieuws, mooie verhalen en tips over Haarlem lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief