Nieuwe inrichting voor de Wilhelminastraat

Wilhelminastraat

We gaan de Wilhelminastraat, Raamvest, de Raaksbruggen en enkele omliggende straten opnieuw inrichten en groener maken. Het college van B en W heeft de startnotitie daarvoor vastgesteld.

De Wilhelminastraat en de straten daar omheen hebben dringend onderhoud nodig. Het wegdek, de verkeerslichten en de riolering moeten worden vernieuwd. En ook de bruggen moeten worden onderhouden.

Meer bomen en groen

Nu de straat en de omgeving onderhoud nodig hebben, willen we het gebied ook  groener en veiliger maken. De huidige inrichting past niet meer bij wat we willen voor de stad. We willen een gezonde en veilige stad met een prettige openbare ruimte. Waar kinderen op de stoep kunnen spelen en alles goed bereikbaar is, ook voor ouderen en mindervaliden. We willen het gebied ook klaarmaken voor de gevolgen van klimaatverandering, zoals hitte en veel regen. Dat doen we door een deel van het asfalt en de stenen te verwijderen en nieuwe bomen en ander groen toe te voegen. Er vervallen daardoor parkeerplaatsen. Dat vangen we gedeeltelijk op door extra parkeerplaatsen te reserveren in parkeergarage Houtplein.

Doorgaand autoverkeer om het centrum heen

Met de herinrichting willen we doorgaand autoverkeer om het centrum heen leiden, langs de N205 en de N208. We zorgen ervoor dat het openbaar vervoer goed kan blijven rijden. Er komt ook meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

De buurt is eerder al geïnformeerd over het project. Op verschillende momenten zijn ervaringen en wensen opgehaald. Bijvoorbeeld over verkeersveiligheid, parkeren, busverkeer, openbare verlichting, ruimte voor voetgangers en fietsers en meer aandacht voor het groen. Dit heeft ons geholpen bij het maken van het schetsontwerp voor de herinrichting van het gebied. Dit schetsontwerp wordt in het najaar uitgewerkt.

Meer over de herinrichting van de omgeving van de Wilhelminastraat vindt u op onze pagina  Herinrichting Wilhelminastraat en omgeving | Gemeente Haarlem
 

Wilt u iedere week het laatste nieuws, mooie verhalen en tips over Haarlem lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief