Overlast en drukte op het water

Algemeen

Bij overlast op het water belt u onze meldkamer. Zoals bij een boot die te snel vaart of waar harde muziek vandaan komt. Maar ook mensen die van de brug springen of zwemmen waar dit niet mag. Of als het zo druk op het water is dat de veiligheid in het gevaar komt. Is er politie nodig, dan belt u 0900 88 44 of 112 bij een noodsituatie. Minder urgente overlast op en rond het water meldt u online.

Wat u moet weten

Onze meldkamer is bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 23.00 uur en zondag van 13.00 uur tot 21.15 uur.

Na uw melding

  • De meldkamer stuurt een handhaver. Die bekijkt wat er aan de hand is. Soms kan de handhaver het probleem meteen oplossen, soms is het nodig om de politie of andere partijen te betrekken
  • Uw online melding gaat naar degene die het probleem het beste kan oplossen. Bijvoorbeeld de havendienst of de politie. Of Spaarnelanden, als er iets gerepareerd moet worden. Wij houden u via de mail op de hoogte

Hoogwater, vervuild water en dijkdoorbraak

Spoedgevallen over de kwaliteit van het water en de dijken meldt u online bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Zoals te hoog water, veel dode vissen, een olieplek of een dijkdoorbraak. Bij spoed belt u 071 306 35 35 (ook buiten kantoortijden).