Overlast van dieren en ongedierte

Algemeen

Overlast van ratten en kakkerlakken meldt u online. Om een plaag te voorkomen, gaat Spaarnelanden aan de slag met de bestrijding. Ander ongedierte moet u zelf bestrijden. Op de website van Spaarnelanden staan tips om dit te doen. Meeuwen op en rond uw dak hoeft u niet bij ons te melden, u kunt meeuwenwering op uw dak laten aanbrengen door een gespecialiseerd bedrijf.

Wat u moet weten

  • Uw melding geven wij door aan Spaarnelanden. Spaarnelanden neemt de melding aan en kijkt hoe het probleem kan worden opgelost. Wij houden u via de mail op de hoogte
  • Dode vissen in het water meldt u telefonisch bij Spaarnelanden: 023 751 72 00. Meestal is botulisme (vergiftiging door een bacterie in het water) de oorzaak. Blijf uit de buurt en houd ook uw huisdieren weg van dode vissen. De bacterie is erg besmettelijk
  • Eikenprocessierupsen in bomen meldt u via ons meldformulier, categorie 'Bomen'
  • Een bijenzwerm kunt u melden bij imkerijhaarlem.nl

Overlast van huisdieren

We kunnen alleen optreden bij hondenoverlast en overlast van andere huisdieren als wij de overlastveroorzaker op heterdaad betrappen. Onze handhavers controleren regelmatig of honden zijn aangelijnd en poep wordt opgeruimd. Herhalende overlast van andermans huisdieren kunt u online melden. We bekijken dan of en hoe we iets aan de overlast kunnen doen.

Overlast van meeuwen

Als u overlast van meeuwen op uw dak ervaart, hoeft u dat niet bij ons te melden. U kunt door een erkend bedrijf meeuwenwering op uw dak laten aanbrengen. U betaalt zelf de kosten.