Wat doen Haarlemmers

Haarlem doet duurzaam is het podium voor alle Haarlemmers die meewerken aan het verduurzamen van onze stad. Heeft uw bedrijf, initiatief of organisatie ook een goed idee om van Haarlem een duurzame, groene en circulaire stad te maken?

Heeft uw bedrijf, initiatief of organisatie ook een goed idee om van Haarlem een duurzame, groene en circulaire stad te maken?
Stuur dan een e-mail naar duurzaam@haarlem.nl  Ideeën van Haarlemmers die u voorgingen vindt u hieronder. 

Wat doen haarlemmers Verhalen

 • Haarlemmers maken zelf

  Zelf kleding maken, herstellen en upcyclen - een bestaand kledingstuk opleuken met bijvoorbeeld borduursels - en tweedehands kopen is hip. En bovendien ontzettend duurzaam.

 • Haarlemmers koken bewust

  Ieder jaar gooien we in Nederland gemiddeld zo’n 33 kilo voedsel per persoon weg. Restjes groente, kliekjes uit de koelkast, eten dat net over de datum is of er minder aantrekkelijk uitziet.

 • Haarlemmers delen spullen

  Van auto tot boormachine en van ladder tot partytent; zomaar wat spullen die je in de straat met elkaar kunt delen.

 • Haarlemmers repareren

  Rob Bekkers is 2 avonden per maand als vrijwillig reparateur te vinden in Haarlemse Repair Cafés. Dé plek waar mensen naartoe komen met allerlei kapotte spullen van thuis.

 • Repair Café: weggooien? Mooi niet!

  Wat doe jij met kapotte elektrische apparaten, kleding, meubels en speelgoed? In het Repair Café in het Badhuis (Leidsebuurt) helpen vrijwilligers kapotte spullen gratis te repareren.

 • Geveltuintjes

  Lang niet iedereen heeft een (voor)tuin. Door een smal strookje tegels voor je huis weg te halen, kun je toch een minituintje maken.

 • WeCup: koffie to-go zonder afval

  Ken jij de WeCup al? In steeds meer Haarlemse koffietentjes en andere horecazaken kom je deze statiegeld-koffiebekers tegen.

 • DeBesparingsKit

  De gemeente zoekt zoveel mogelijk samenwerking met Haarlemse bedrijven: goed voor het bedrijfsleven, korte vervoerslijnen en minder CO2-uitstoot.