Projecten en beleid

Uitgelicht project

 • Wijk aan Zet

  Haarlemmers weten meestal zelf heel goed wat er moet gebeuren om hun wijk mooier, veiliger, duurzamer of gezelliger te maken. Vaak willen ze daar ook zelf iets aan doen, maar ontbreekt het aan geld. Met Wijk aan Zet dragen we de zeggenschap en budget over aan bewoners die concrete plannen hebben voor hun eigen leefomgeving.

Overzicht van projecten

Kies thema Verplicht
Kies stadsdeel Verplicht
Kies fase Verplicht
Kies participatiestatus Verplicht
 • Proef voorrangsregeling zorg- en onderwijspersoneel

  Status: Uitvoering
  Publicatie datum:

  In Haarlem zijn er te weinig zorg- en onderwijsmedewerkers. Voor hen is er een proef met voorrang op een huurwoning. Er zijn 40 huurwoningen beschikbaar.

 • Erfgoedbeleid

  Status: Voorbereiding
  Publicatie datum:

  Haarlem heeft veel monumenten en bijzondere plekken. Hier willen we zorgvuldig mee omgaan. Nu en in de toekomst. Daarom werken we aan nieuw beleid.

 • Scale Up toekomstbestendige kunstgrasvelden

  Status: Voorbereiding
  Publicatie datum:

  Kunstgrasvelden zijn belangrijk voor de Haarlemse sport. Samen met het bedrijfsleven werken we aan het duurzamer maken van kunstgrasvelden.

 • Aanleg speelvelden Roosje Vospad

  Status: Ontwerp
  Publicatie datum:

  Het plantsoen aan het Roosje Vospad is aangewezen als plek voor de aanleg van een Cruyff Court en Kraijcek Playground.

 • Gebiedsontwikkeling Spaarneboog

  Status: Ontwerp
  Publicatie datum:

  Winkelcentrum Spaarneboog en omgeving zal veranderen in een aantrekkelijke buurt. Met een goede aansluiting op de buurten er omheen, het Nelson Mandelapark en het Spaarne.

 • Stadsstraat Europaweg

  Status: Ontwerp
  Publicatie datum:

  De Europaweg verandert. Het wordt een mooie route voor fietsers tussen Schalkwijk en het centrum van Haarlem. Met veel groen en aan beide kanten een fietspad met volop ruimte voor fietsers

 • Uitbreiding buurt- en kindcentrum Wijzer

  Status: Voorbereiding
  Publicatie datum:

  Uitbreiding van buurt- en kindcentrum Wijzer aan de Vilniusstraat. Hiervoor is de oude gymzaal gesloopt om ruimte te maken voor 6 nieuwe klaslokalen voor de Mgr. Huibersschool en een ruimte voor Centrum voor Jeugd en Gezin.